Elma ve Armut

Vücut Tipin Elma mı Armut mu?

by admin

Yağların Toplandığı Bölgeler ve Vücut Tipleri

Yağların genel olarak toplandığı bölgeler, vücut tipinizi ele verir. Kadınlarda çoğunlukla bacak, kalça ve basen gibi bölgelerde yağ birikimi olduğu için “armut“ tipi, erkekler de çoğunlukla bel ve göbek çevresinde yağlanma olduğu için “elma” tipi olarak tanımlanan vücuda sahiptirler.

Yağlanma ve Bölgesel Zayıflama

Kadınlar da erkekler de, hem kilo vermek hem de yağlanmanın olduğu bölgeleri eritmek için sürekli olarak bir çözüm arayışındadırlar. Özellikle karın bölgesi sorunlu olanlar, “mucizevi” bölgesel zayıflama yöntemlerini denemektedirler. Fakat bilinmesi gerekir ki, vücutta belirli bir bölgedeki yağları hedef alan yağ yakıcı bir besin, diyet, egzersiz, ilaç veya yöntem yoktur. Bu tip yöntemler, tamamen ticari odaklı olup, maalesef sonuç vermeyen yöntemlerdir. Karın egzersizi yaparak bel çevreni inceltemeyeceğin gibi sadece yürüyüş yaparak da bacak ve kalça bölgesindeki yağlardan kurtulamazsın.

Doğru Kilo Verme Yöntemleri

Bilinmelidir ki, en doğru kilo verme yöntemi yeterli ve dengeli beslenme, yeterli egzersiz yapma ve bol su içimidir. Kalıtımsal özellikleriniz, varsa hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlar, yaş, cinsiyet, stres, yaşam tarzı ve aktivite düzeyi gibi birçok faktör kilo verme sürecini etkilemektedir.

Vücut tipinin sağlığa etkileri

Elma Tipi Vücut

Yağlanma bel ve karın çevresindedir. Karın çevresindeki yağlanma insülin direnci, tip 2 diyabet, karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları gibi birçok ciddi probleme yol açmaktadır.

Armut Tipi Vücut

Yağların birikme bölgesi bacak, basen ve kalçalardır. Yani armut tipi yağlanma, sağlık açısından ciddi bir problem çıkarmasa da estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Ayrıca, bu bölgedeki yağlar, karın bölgesindeki yağlara göre daha yavaş vücudu terk ettiği için, kilo verme sürecinde biraz sabırlı olmak gerekmektedir.

Vücut tipine göre yağ yakma formülü yoktur bu yüzden Her iki vücut tipinde de kilo vermenin kuralları aynıdır.

* Günde 2-2,5 lt su içmek

* Yeterli miktarda ve doğru nabız aralığında egzersiz yapmak

* Pişirme yöntemi olarak ızgara, fırında, buğulama ve haşlama yöntemleri tercih etmek

* Ekmek tüketiminde çavdarlı, tam tahıllı ve tam buğdaylı olanlara yönelmek

* Yeterli lif almak, meyve sebze ve kuru baklagil tüketimine dikkat etmek

* Tuz, şeker ve alkol tüketimini sınırlandırmak

* Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek